Bli kiter

Ønsker du å lære deg å kite? Kiting kan gjøres på snø og i vann og gir deg muligheten til å utforske bølger, fjell og natur med vinden som fremkomstmiddel. Her får du alt du trenger å vite for å bli en kiter.
Kiting er en fantastisk aktivitet som passer for alle, i alle aldre. I vestfold Kiteklubb er variasjonen stor, fra de yngste i slutten av tenårene, til de som er nærmere 60.

Er kiting for meg?
Kiting er en flott aktivitet for alle som elsker å være ute i naturen, enten du er 7 eller 70 år. Du trenger ingen spesielle ferdigheter for å lære å kite, men det hjelper hvis du har grunnleggende ski- eller snowboarderfaring og like vann og / eller snø.

Hvor sterk må jeg være for å kunne kite?
Mange tror at kiting krever god kondisjon og styrke, men å forstå teknikken er viktigere. Hvis du er i form til å svømme eller gå på ski, vil du også kunne kite. Selve kiten er koblet til en midje- eller setesele, og du bruker armene til å styre. Du bruker ikke så mye styrke, men å forstå hvordan vinden og kiten fungerer sammen kan ta litt tid. Det er nesten som å lære å sykle: Det er enkelt når du forstår hvordan det fungerer, og mestringsfølelsen er fantastisk!

Er kiting en farlig og «ekstrem» sport?
Kiting er generelt en veldig trygg sport, så lenge du starter med et kitekurs for å lære om utstyret, sikkerheten, og å respektere været. Du kan velge den rolige måten å kite på, med fokus på opplevelser, de sosiale aspektene og naturen. Kiting på sjøen i solrikt vær, på puddersnø om vinteren – og langs vakre strender om sommeren.
Erfarne kitere som liker fart og adrenalin kan ta kitingen til neste nivå ved å legge til store hopp, rotasjoner, høye hastigheter og kiting i bølger.
Kiteulykker skyldes som regel feil bruk av utstyr og feilvurderinger av vær og vind.

Hvordan kommer jeg i gang med kiting?
Hvis du vil lære å kite, er det viktig å starte med et nybegynnerkurs. Under et slikt kitekurs lærer du hvordan du skal unngå farlige situasjoner, og også hvordan du håndterer dem hvis de oppstår, for eksempel uforutsette situasjoner som f.eks. plutselig forandring i været..

Vestfold kiteklubb holder ikke selv kurs, men det er mange aktører som holder kurs her i Vestfold og ellers på Østlandet både på vann og snø.

https://kiteskolen.no/
https://www.fluid.no/
https://www.ivinden.no/
https://urge.no/
https://kitekurs.no/

En god start er å ta et kitekurs på vinterstid og prøve ut kite på snø for så å prøve på vann påfølgende sommer.

Du kan også gjerne ta kontakt med oss i Vestfold Kiteklubb om du har lyst til å se nærmere på kiting. Vi anbefaler også å melde deg inn i vår facebook gruppe “VKK GO Kiting” hvor kitere melder fra og avtaler kiting i Vestfold.